Az első kisbokrétásunk!

Kerti Dávid, kicsiny táncosunk, történelmet írt, hiszen kiérdemelte élete első, és a Forgórózsa Táncegyüttes történetében is az első Országos Kisbokrétás táncosi címet!

Pillanatkép a műsorról
Előadás közben
Előadás közben
Előadás közben

2024. május 24-26. között rendezték meg Szarvason az ország legkiemelkedőbb gyermek néptáncosait felvonultató Gyermek Néptáncosok XVI. Országos Szólótánc Fesztiváljának döntőjét. A fesztiválra 7 db előválogató lebonyolítását követően választották ki több száz gyermek közül azt a 74 produkciót, akik bemutathatták, hogy érdemesek a fesztivál végső díjára az Országos Kispántlikás és Országos Kisbokrétás címre.

A verseny két részből tevődött össze, mégpedig úgy, hogy pénteken mindenki a régiós selejtezőjének megfelelő kötelező táncából kellett egy 2 perces improvizatív produkciót bemutatnia és ezt követően pedig szombaton mindenki a szívéhez éppen közeli és általa szabadonválasztott táncanyagát mutathatta be. A 7 tagú rangos zsűri a 2 nap alatt bemutatott teljesítménye alapján értékelte a gyermekeket és hosszas tanácskozást követően eldöntötte, hogy ki érdemli ki idén a tekintélyes díjat.

Együttesünket Kerti Dávid a Csipkebogyó csoportunk apró táncosa képviselte az I. korcsoportban Ecsedi Dávid felkészítőjével. Külön büszkeségre ad okot, hogy a zsűri a vasárnap tartott szóbeli értékelésen kihangsúlyozta, hogy az I. korcsoport szakmai színvonala az utóbbi évekhez képest kiemelkedően magas volt, mind a gyerekek és mind a felkészítő táncpedagógusok vonatkozásában. Dávidot (a kicsit) külön beválogatták a díjátadót követő gálaműsorba is egyaránt.

Szavakkal nem lehet kifejezni azt a büszkeséget, amit most a közösségünk érez. A belefektetett munka, idő és áldozat mindig kifizetődik. A fiúk kitartása, Dávidka tehetsége és szenvedélye pedig közösségünk számára is példaértékű.

Szívből gratulálunk nektek!

fotó: Majnik Zsolt

Írj nekünk

Elérhetőségek

Debreceni Forgórózsa Kulturális Egyesület

Telefon4034, Debrecen, Faraktár utca 67.
Telefon+36 30 965 7671
Facebook logoInstagram logoYouTube logo
Itt találsz minket

A map is loading

© 2024 Forgórózsa Táncegyüttes és Debreceni Forgórózsa Kulturális Egyesület - Minden Jog Fenntartva -Készítette: Hermann Csaba