Csoóri Sándor Program beszámoló

Élményekben és sikerekben gazdag évadot könyvelhettünk el a Debreceni Forgórózsa Kulturális Egyesülettel. A Csoóri Sándor Program támogatásával számos értékes programot valósíthattunk meg közösségünk számára.

Pillanatkép a műsorról

Kedves Támogatóink és Barátaink!

Örömmel osztjuk meg veletek, hogy a Debreceni Forgórózsa Kulturális Egyesület sikeresen teljesítette a 2023. 07. 01. – 2024. 06. 30. közötti időszakra kitűzött terveit a Csoóri Sándor Program támogatásával. Hálásak vagyunk a rengeteg élményért, amelyet a támogatás lehetővé tett közösségünk számára.

A nyár folyamán edzőtáborokat szerveztünk Hegyközszentmiklóson, Hajdúszoboszlón és Debrecenben, ahol táncosaink fejlődhettek és új koreográfiákat tanulhattak. Részt vettünk a Debreceni Karneváli héten és a Virágkarneválon, bemutatva a magyar folklórt több ezer embernek.

Egész évben folyamatosan biztosítottuk a heti táncoktatást óvodás kortól a szenior korosztályig, és örömmel láttuk, hogy közösségünk új tagokkal bővült. A pályázati támogatás nagy mértékben segített fedezni a terembérleti és oktatói díjakat.

Decemberben hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg adventi gálaműsorunkat, ezt követően a “Rózsás disznóság” programunkon ismertettük meg a résztvevőkkel a hagyományos disznótor megismerkedhettek a hagyományos módszerekkel és táncházban vehettek részt. Részt vettünk a 8. Montenegrói Folk Fesztiválon és ősszel Debrecenben és Szolnokon tartottunk táncházakat.

Március 15-e alkalmával ünnepi rendezvényeket szerveztünk, április 29-én telt ház előtt rendeztük meg a 6 együttest felvonultató Tánc Világnapi Gálaműsorunkat. Részt vettünk a virágvasárnapi rendezvényeken és a Debreceni Tavaszi Fesztiválon. Húsvétkor táncházi alkalmat szerveztünk. Május 20-án a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság szervezésében a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban felnőtt együttesünk táncosai a Pünkösdi Örökség Ünnepén léptek fel, bemutatva a hortobágyi pásztorság hagyományait hajdúsági táncokkal

Az év folyamán csoportjaink és szólistáink kiemelkedő eredményeket értek el a különböző versenyeken.

Végezetül, de nem utolsósorban szívből köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ilyen sikeres évet zárhassunk. Nélkületek mindez nem sikerült volna.

Köszönettel és tisztelettel:

Debreceni Forgórózsa Kulturális Egyesület

Teljes szakmai beszámoló

Írj nekünk

Elérhetőségek

Debreceni Forgórózsa Kulturális Egyesület

Telefon4034, Debrecen, Faraktár utca 67.
Telefon+36 30 965 7671
Facebook logoInstagram logoYouTube logo
Itt találsz minket

A map is loading

© 2024 Forgórózsa Táncegyüttes és Debreceni Forgórózsa Kulturális Egyesület - Minden Jog Fenntartva -Készítette: Hermann Csaba